İstanbula yakın gezilecek yerler/ Vize

    Yolumuz Vize 'ye nasıl düştü biz de tam anlamadık aslına bakılırsa. Amacımız hafta sonunu Kıyıköy'de geçirmekti ama Kıyıköy küçücük ve sonbaharda denize girilmeyecek kadar serin olduğu için çevredeki gezilecek yerlere doğru süzülelim dedik ve kendimizi VİZE 'de bulduk. İlçeye vardığımızda karnımız çok acıkmıştı. Bir benzinlikte sorduk "burada en güzel yemek nerede yenir"diye. Adını hatırlamadığım bir esnaf lokantasına yönlendirdi bizi. Ciğer kapama yedim tadı ise anlatılmaz yaşanır :) Ciğer ve pilav severler için harika bir tat bence. VİZE çok küçük bir ilçe ama tarihi dokusu insanı şaşırtacak kadar çeşitli. Öncelikle şehirdeki insanlar çok yardımsever. Her türlü yol tarifi konusunda ustalaşmışlar :) Trakya insanının sevilesi olduğuna bir örnek daha... Burada Trakya bölgesinin en eski antik tiyatrosu var. 1995 yılında kazı çalışmaları yapılarak sergiye açılan bu tiyatro bizim ilk durağımız oldu. Biraz tahrip olmuş ve binaların arasında kalmış ama yine de görülmesi gerek diye düşünüyorum.
İlçenin kaleye giden sokakları arnavut kaldırımla döşenmiş, tüm evlerin kapıları tarihi dokuya uyum sağlayacak şekilde tek tip yapılmış. Her köşe başındaki yön okları işimizi kolaylaştırdı gerçekten. Belediyeye ve burayı koruma altına alan Unesco'ya teşekkür ederiz :) Bu güzel sokaklar, ev sahiplerinin çiçeklendirmeleri ile çok daha alımlı ve renkli olmuş. Çevrenin temizliği de dikkat çekiciydi gerçekten.
Kaleye ulaştığımızda sünnet olan bir çocuğun fotoğraf çekimi vardı. Anlaşılan kalenin şehir manzarası yöre halkı için güzel anılara ev sahipliği yapmakta. Kalenin etrafında oturma yerleri yapılmış. Banklar yine sokak kapıları ile aynı renk imal edilmiş. Ve hepsi manzaraya karşı oturulacak şekilde yerleştirilmiş. Güneş olmasına rağmen rüzgarın etkisi daha fazlaydı ve oturma imkanımız olmadı ama kaleye karşı bir kaç fotoğraf çektik tabi ki :)Ayrıca Kalenin şehre bakan manzara alanında seyir için tahta zeminden balkon da yapılmış. Biz çok beğendik. Tek eksik manzarada deniz olmaması :)
Kale turundan sonra gezerek merkeze doğru indik. Yolda Küçük Ayasofya Kilisesini gördük ama kullanımda olmadığı için içine girme fırsatımız olmadı. Vaktimiz azalıyor diye tereddütte kaldığımızdan bir sonraki durağımız olan DUPNİSA mağarasına doğru yola çıktık ve Vize'nin diğer güzelliklerini arkamızda bıraktık...

Yorumlar